Gevelreiniging


Het reinigen (en beschermen) van uw woning/pand is veel belangrijker dan u denkt. Buiten dat gevelreiniging uw pand weer als nieuw maakt is het goed voor uw portemonnee én – ook niet geheel onbelangrijk – uw gezondheid!

 

Waarom gevelreiniging?
Weersomstandigheden, vooral zoals die in Nederland, en de daarbij meekomende vervuiling vormen een aanslag op uw gevels en daken. Zo kan nat voegwerk leiden tot o.a. mossen op uw gevels en daken en het doorslaan van regen tot vochtophoping in de spouwmuur, wat ernstige schade met zich kan meebrengen. Hierdoor is meer vocht aanwezig in de woning wat zorgt voor een ongezond leefklimaat en een stuk hogere stookkosten! Dit kan worden voorkomen door uw gevels en daken tijdig te laten reinigen en behandelen met de juiste producten.

Ook de menselijke hand kan zorgen voor gevelvervuiling, bijvoorbeeld door het gebruik van graffiti of verf. Niet iedereen is hierover even enthousiast. Gelukkig is het voor ons geen probleem om dit te verwijderen, waarna uw pand er weer uitziet als nieuw!

 

Reinigingstechnieken
Er zijn diverse technieken om gevels te reinigen, waaronder stoomreiniging en zandstralen (ook wel ‘sandwashing’ genoemd). Welke techniek het mooiste resultaat geeft is afhankelijk van diverse factoren, waaronder het materiaal waaruit de gevel bestaat, de conditie van de gevel en het soort vervuiling. Wij kiezen altijd voor de meest geschikte reinigingstechniek. Welke gevelreinigingstechniek wij ook gebruiken, we zuiveren uw voegwerken altijd op een milieuverantwoorde, evenals duurzame wijze.

 


                                          Wij leveren deze dienst met een schriftelijke garantie van 10 jaar op het doorslaan van hemelwater.


Wenst u meer informatie over welke reinigingstechniek we wanneer gebruiken? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij vertellen u er graag meer over!

 

Voordelen gevelreiniging
Er zijn dus verschillende redenen om uw gevel te laten reinigen en behandelen. Nog even kort op een rij wat deze voordelen zijn:

Het beste en meest duurzame resultaat behaalt u wanneer u uw gevel na het reinigen laat behandelen met impregneer. Hierdoor wordt de gevel waterafstotend en later makkelijker te reinigen.